Omhoog Ontstaan Techniek Foto's Nieuws Prijslijst Bouwverslag Auto's

 

 

Hoe komt iemand ertoe om een klassiek uitziende auto te gaan bouwen en die vervolgens op de markt te brengen? Nu dat gebeurt als volgt.


We waren al een tijd op zoek naar een klassiek model auto, maar kwamen er al snel achter dat een echte klassieker of goed, maar duur of goedkoop, maar verrot was. En in beide gevallen blijf je luisteren hoe ver de roest nu weer gevorderd is, dus besloten we op zoek te gaan naar een replica of zoiets.

Toen ontdekten we het bestaan van de kitcar, er waren een paar mooie Engelse modellen voor een redelijke prijs, maar levertijden die opliepen tot een jaar. Dat is ook niet leuk meer.

Verder gezocht en toen bleken er in Nederland, op basis van de 2 CV, kitcars gebouwd te worden, dus verder kijken. Maar de een vonden we iets te Spartaans, de ander weer te modern, de volgende was wel onze smaak maar de bouwer zou pas over ca 5 a 6 maanden weer aan een carrosserie beginnen, te laat. Toen vonden we op internet een foto van een model dat voor ons helemaal goed leek, maar het telefoonnummer bleek niet meer te bestaan, dood spoor dus.

Uiteindelijk via Duintjes Duckpage een advertentie gevonden waarin een carrosserie en mallen aangeboden werden, gebeld en dat bleek de auto te zijn die we zochten. Het hele spul gekocht inclusief de auto waar het model van is afgeleid, een Jorgia. Zie foto hieronder.Eenmaal thuis bleek bij nader onderzoek van de carrosserie dat deze samengesteld was uit losse delen die aan elkaar gelijmd waren en dat op een aantal plaatsen e.e.a. al gebarsten was. Het geheel bleek ook tamelijk zwaar te zijn, dat was ook niet echt de bedoeling. Toen hebben we na enig overleg besloten om dit model te gebruiken om er een mal van te maken en een nieuw model kitcar op de markt te brengen.

De eerste auto was in 2001 rijklaar en goedgekeurd door de RDW.